Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2013 20:09 - Новата епоха - Епохата на водолея
Автор: ezdra Категория: Новини   
Прочетен: 12280 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 25.02.2014 12:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image



НОВАТА ЕПОХА - ЕРАТА НА ЗЛОТО
 



Ефесяни 5:11
"...не участвувайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте;"

     Предстои ни едно изследване на така наречените учения на Новата Епоха или Епохата на Водолея. Ще се опитам да се придържам само към фактите и цитатите, без да излагам личното си мнение. В това изследване ще проследим нейното начало и автори , както и нейните основни учения и доктрини. Това е една дълбока тема и препоръчвам на всеки християнин да се помоли преди да продължи , а на останалите мога да кажа само - затегнете коланите си , защото ви предстои да научите черните тайни на иначе привидно добре звучащи и примамливи учения от Новата Епоха , които навлязоха силно и у нас. Съществата създали тези учения са с наистина излключителен интелект и когато човек ги изследва лесно бива излъган и измамен. Има много излъгани хора , които са с искрени и добри мотиви , но, без да осъзнават, служат на силите на мрака Затова призовавам всеки от вас да препраща , репоства и разпространява този материал във всякакви форми , нека истината излезе наяве. 



ВЪВЕДЕНИЕ

    "Основаването на движението на Новата Епоха  може да бъде проследено до IX век и теософското общество. Това е групата, която изкарва  на бял свят и популялизира това вярване , че ние се движим от астрологическата ера Риби към ерата Водолей. Ера, която според тях ще бъде епоха на обединение на човешката раса , епоха на просвещение , духовна епоха на съзнанието. "  
Кейт Томпсън     image
 image
      Зад маската , скритата им цел е една - създаването на политико-икономическо и религиозно световно правителство. Същото , за което се борят и пропагандират и днешните световни лидери - така наречения "елит" , високопоставените окулисти и масони  . Ще се опитаме да намерим връзките и в крайна сметка кой стои на върха на пирамидата и дърпа конците зад кулисите. Знам , че може би ще има отзиви от рода : "какво ни касае нас това" или "ето поредните конспирационни глупости и измислици" . Може би до голяма степен биха били основателни , тъй като нашият фокус като вярващи трябва да е върху Исус Христос , а не върху света , но Библията до голяма степен предрича точно една такава световна политико-религиозна система и щом това е там , значи касае и нас. 
     За постигането на тази цел - създаване на единно световно правителство за контрол над масите - не се използват само политически методи , но също и духовни, базирани на религията, наречена Новата Епоха. Това може да бъде доказано с множество документи и фактология , за жалост  повечето от християните заели се да изкарат истината на бял свят са били заглушавани. 

  image

Йоан 8:32
"И ще познаете истината и истината ще ви направи свободни. " 



     Целта на тази нова религия е да дискредитира християнството и християните, изкарващи истината на бял свят, и да подготви почвата за Новия Световен Ред , като заслепява максимално масите относно истината за Исус Христос и благовестието. Ето едно от тези техни учения , цитирани от Уилям Куупър : 

     "  "Адам и Ева били държани като затворници в Едемската градина , от един несправедлив , жесток и осъждащ Бог , докато луцифер , чрез своя агент сатана ,  освободил човека от тази градина , като му  подарил интелект.Чрез използването на този интелект човека ще покори планетата , ще покори и природата и сам той ще се въздигне и ще стане бог".  - Това учение бива проповядвано във всяко едно  тайно общество  по света , всяко едно братство и масонски храм , учейки доктрините и философията на луцифер. " Уилям Куупър

ПРОИЗХОД  НА НОВАТА ЕПОХА 


    За да разберем, Новиа Световен Ред и възгледите на Новата Епоха , трябва да се върнем назад в историята и да открием произхода им . 
  • Какво се има в предвид под термина Новата Епоха?
    Това е световен възглед , който има много различни компоненти и раздели:

(Линкове в зелено. Голяма част от линковете в това изследване , са от източници участващи в Новата Епоха , включени за да бъдат разбрани техните виждания и вярвания. Това , че са включени не означава  , че това е истината. По-долу ще разберем точно от кой произлизат тези учения и каква е тяхната основна цел.) 

-Астрологически и зодиакални вярвания.
-Канализиране (ченълинг) на "висши" сили и същества - т.н. Възвишени Учители (ascended masters)
 за достигане на знание.
-Медитация и йога. 
-Гадаене , таро карти , кафе и други методи.
-Вярването , че всичко е едно (
монизъм) .
-Вярването , че човек мoже да стане божество.
-
Езотеризъм.
-Интерпретиране на древни текстове , включва -кабала , гностицизъм , рачитане на смарагдовите таблици на Тот и др. 
-
Окултизъм.
-Почитане на мъртвите.
-Различните култове на старите божества и древни мистични религии.
-Всякакъв вид идолопоклонничество - използване на кристали , пирамиди , камъни , пръчки , руни , махала, статуи и образи на "божества" и др.
-обединение на Религиите.Икуменизъм
-Утопия през Новата Епоха.
-И др. 

    Ще видим , че на теория всички тези клонове стоят на една обща основа и са в съгласие един с друг и зад кулисите се работи за тяхното обединение. Единствената религия по света , която на теория не може да влезе в Новата Епоха в нейната чиста и истинска форма е Библейското християнство.Всъщност , тя е точната диаметрична противоположност на всичко това. Бог в Своето Писано Слово категорично осъжда и забранява всички тези дейности и практики. 
 ( Виж: Второзаконие 18:10-12)

   В своята книга " Корени към глобалната окупация" изследователят Гари Х. Ках много точно илюстрира взаимната свързаност и последователност , на всички тези разклонения от древните езически , мистични религии , до новата религия наречена - Новата Епоха. 

image
     За съжаление голяма част от тези компоненти са проникнали и в  Църквата и това е една от главните причини за нейното летаргично състояние. 
   Въпреки , че някой от тези клонове са възникнали много преди създаването на идеята за Новата Епоха , по - късно ще установим , че те всички имат един общ корен и общ създател .Ще видим , че всички доказателства сочат , че те са били бавно въвеждани едно след друго в различни краища на света и различни епохи с една цел - тяхното обединяване и създаването на тази универсална, глобална религия , която ще омаловажи жертвата на Исус Христос и Неговата Божествена същност и ще се опита  окончателно да заличи  от съзнанието на масите Светото Триединство и знанието за Евангелието , като насочи вниманието им не просто в друга посока , а в точно диаметрично противоположната посока. В това изследване също ще се опитаме да намерим допирните точки между тази нова религия и идеята за Нов Световен ред , единно световно правителство и един световен лидер. Ще видим , че за да може да се осъществи един толкова мащабен план , трябва да съществува някакво древно същество с огромна власт тук на тази планета и всеобхватен достъп и с мотиви за това .Ще се опитаме да проследим следите, които то е оставило и евентуално да определим неговата идентичност. 


ТЕОСОФСКОТО ОБЩЕСТВО 



    За да разберем, целите и кой се крие зад кулисите на Новата Епоха и Новия Световен Ред , трябва да се върнем малко назад и да погледнем към организацията наречена Теософското Общество.
    Тази организация е до най-голяма степен отговорна за модерната доктрина на Новата Епоха и политическото движение към Нов Световен Ред. 


  image
  
    Основателят на тази организация е Елена Петровна Блаватска.
Родена на 12 Август 1831г. , Елена още от дете е много заинтересувана от свръхестественото и митологичното.От 1848 до 1858г. Блаватска пътува по света , за да разбере религиозните традиции .Тя твърди , че е пътувала до Южна Америка , Египет , Канада , Франция , Гърция , Мексико , Тибет , Индия , Германия и Англия през тези години. Тя твърди , че по време на тези си пътувания е научила много мистерии , тайни и окултно знание от всеки аспект на живота.С цялата тази езотерична информация , тя се премества в Ню Йорк през 1873г. Тогава през 1875г. тя формира окултичната организация наречена - Теософското Общество.Тя основава тази организация заедно с двама мъже - Генерал Хенри Стил Олкот и Уилям Куонт Джъдж . Според Олкот до 1885 Теософията вече има хиляди подраздели по целия свят.

  image  

     Влиянието на Блаватска идва от нейните книги , първата и книга се нарича - " Изида Представена". Публикувана през 1877г. През 1887г. тя започва издаването на списанието - "Луцифер" . Основната и творба бива публикувана през 1888г. книгата-"Тайната доктрина". След това тя пише "Ключове към теософията" и "Гласът на тишината". Тези книги днешно време са широко популярни и в тях се съдържа информацията , която ще спомогне за формирането на днешната модерна, древна религия - Новата Епоха. 
    image  

    Част от нейната книга "Тайната доктрина" е била канализирана (телепатично продиктувана) от Въздигнал се Учител , или по техните думи, високо еволюирало същество -  наречено Кътууми . (И до ден днешен ако влезете в различни форуми и сайтове където се публикуват подобни канализации като www.lightworkers.org  задължително ще намерите поне едно съобщение на Учител Кътууми от този месец , а дори и от тази седмица.) Разговорите на тези Учители с човечеството и техните насоки са жизнено важен елемент от ученията на Новата Епоха.Но в хода на това изследване ще се опитаме да си отговорим на въпроса - кои всъщност са тези същества , зад кулисите и маските. 
    Блаватска е човекът , който популяризира вярването , че преминаваме от епохата на Рибите към , новата епохата на Водолея , което се явява основата на Новата Епоха и дори се съдържа в заглавието й.

Второзаконие 18-10-12
"Да няма сред тебе никой , който да прекарва синът си или дъщеря си през огън , нито един прорицател,  окулист , гадател или магйосник, никакъв чародей , запитвач на зли духове , врач или човек , който извиква духве на мъртви , защото всеки , който прави тези дела , е омразен на Господа.."

  image            "Теософисти - от всеки ранг , тези от тях- които разбират скритите значения на универсалните очаквани - Аватари , Месии и Христоси - знайте , че не предстои "края на света" , а свършекът на старата епоха т.е. завършека на един цикъл , който бързо приближава... С други думи месиянския цикъл ... на човек свързан с Рибите ... Това е исторически не много дълъг , но много тайнствен период, траещ около 2,155 слънчеви години.. "  Е.П.Блаватска


 
  • -Какво общо има всичко това с твърдението , че Новата Епоха е създадена основната цел ,  да дикредитира и омаловажи християнството , жертвата на Исус Христос и Библията?
  • -Какво общо има това с твърдението , че съществуват само два основни духовни лагера, които са във война един с друг - християнството и всичко останало и ,че или едните са прави , а другите грешат или обратното , като няма друга трета възможност ?
         Отговор : всичко. Исус Христос говорейки за последните събития и идването на свършека ни предупреждава: 

Матей 24:24
"Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророжи , които ще покажат големи знамения и чудеса , така че да заблудят , ако е възможно , дори и избраните."


   Блаватска явно имайки в предвид точно това учение на  Спасителя , успокоява своите читатели , че това не е свършекът на света , както ни учи Библията , а просто свършека на една епоха. Епохата на Рибите , която свързват с християнството , епоха която ще бъде заменена с Новата Епоха на Водолея . Ако знае човек да разчита значенията на символите , които те използват помежду си в по-високите кръгове , тези думи биха звучали така : " Победата над Исус Христос и неговият народ , чрез тайните доктрини на добре оформената и създадена от тях доктрина наречена - Новата Епоха или Епохата на Водолея за религиозен контрол и планът за световно единно правителство , което да въведе и физическият контрол над масите и така да се осъществи пълния духовен, умствен и физически контрол." 


image (Картина на летището в Денвър , построено от масони и изпълнено с масонски символи. Клип в Vbox7 .)
     Но това не е всичко. Тези теософи учат , че Исус Христос е представител на епохата на Рибите и че Той е бил ученик на мистичните училища и култове на духовни учители и Въздигнати Учители .Те учат хората , че епохата на Водолея , ще бъде епоха на утопия и че светът трябва да се обедини под управлението на една световна система , едно световно правителство и единна световна религия. Също така съдържащо се в техните учения е и твърдението , че всяка епоха бива придружена с един възвисен/въздигнат учител . Така след излизането от епохата на Исус Христос , трябва да очакваме нов световен учител . Интересен е фактът , че такъв учител чакат всеки момент всички основни религии - мюсюлманите своят Махди , юдеите своят месия , будистите петият си Буда , а от Новата Епоха го наричат Майтрея . Библията , от друга страна , го нарича лъжехрист или другият пастир. ( Виж Захария 11:16-17 ). Той често бива изобразяван с едно око -  "всевиждащото око". На техните рисунки , по очертанията си личи , че това око е лявото (виж по-горе на картината) , а Библията ни казва за този "друг пастир" (явно фалшив месия), -  "И дясното му око съвсем ще се помрачи."
     Блаватска е защитник на философското учение Монизъм и идеята за единство и братско обединение на човечеството.Тя умело слива духовните учения с политиката. По нататък ще видим по какъв начин тази  , иначе не толкова известна жена  , не само е един от основоположниците на ученията на Новата Епоха , а и как е повлияла с трудовете си на световни лидери като Хитлер , който между другото е спал с книгата й "Тайната доктрина" на спалното рафтче до леглото си. Ученията й са повлияли също и елитните масонски тайни общества , който днес са наречени - Илюминанти , а дори и световни организации като ООН. Тук е важно да не забравяме , че те са били продиктувани от духовното същество Кътууми , което от своя страна е подчинен на Санат Кумра , познат още под името Луцифер или Сатанаил (Противник на Бога).  В нейната книга " Ключове към Теософията"  тя поставя трите основни цели на Теософията : 
  1. -  "Универсално братско обединение на човечеството без разграничаване на националност , цвят или вероизповедание..."
  2. -   "Да се насърчи изучаването на световните религии..."
  3. -   "Да се изследват скритите мистерии на природата..."
   "Това е Сатана , който  е богът на нашата планета , единственият бог. Сатана (или Луцифер) представлява центробежната енергия на вселената , онзи вечно жив символ  на саможертвеността , за да бъде възможно интелектуалната независимост на човечеството"  (Цитат от : Е.П.Блаватска, "Тайната Доктрина". )
       Това аз наричам- върхът на наглостта. Сатана преписва на себе си , не просто Божествената Същност на Исус Христос , но и Неговата жертва за човечеството. Най-тъжното е , че не просто създателката , но и много други влиятелни фигури от движението Новата Епоха твърдят , че почитат Луцифер и въпреки това милиони хора по света вярващи , че има Бог и вярващи в духовните светове се отричат от единствения Път към Животът и Истината - Исус Христос , заради дискредитивните учения на тази религия , без да осъзнават , че единствената главна нейна цел е точно това. Не искам да обидя или осъдя някой , но тези хора са готови да повярват , че съществуват светове с дракони в съзвездието Дракон и малки елфи живеещи в цветята , както и цяла нова еко система под повърхността на планетата наречена "Кухата Земя" изпълнена с милиарди , чудати същества и еволюирали човеци , но не и единственото нещо , което има значение - Библията и Исус Христос . Напротив дори са готови с цената на всичко да оспорят Библията и жертвата на Исус Христос , дори по-върло от атеистите. Цялата тази система е наистина гениална и безупречна в изпълнението на целите си. Не е правилно да виним тези хора , защото съществата , който са ги подвели наистина са надарени с изключителен интелект , както и със свръх естествени сили , които качества им позволяват лесно да заблудят хората. Напротив  нека се молим за тях , да се молим Бог по един или друг начин да им разкрие себе си , да достигне до сърцата им и да им помогне да повярват в единственото , което има значение - в Него. 

Йоан 3:16
"Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот. " 

Лука 7:47

"Затова ти казвам: Прощават й се многото грехове; (защото тя обикна много); а комуто малко се прощава той малко обича."

   Затова моята борба не е срещу вярващите в Новата Епоха , а по-скоро , за тях. Моята борба е срещу създателите  на Новата Епоха. Кой съм аз да съдя . Знам ли дали няма точно тези който са били в най-големия мрак няма да станат най-отдадените Христови войни. Знам ли дали точно на тях Той няма да се разкрие най-много . Не се ли яви Бог първо на блудницата , а чак след това не Неговите  апостоли?


     С времето теософското общество значително се нараства и множество известни и влиятелни личности от целия свят влизат в него. Много от известните доктрини на Новата Епоха , ще бъдат създадени и оформени от тях. Теософите са първата голяма група от Новата Епоха и те са отговорни за въвеждането на много от днешните модерни учения , включително и учението , че Исус бил символ за слънчевото божество. 


image       Друга основна фигура членувала в теософските общества и наречена още "Пророчицата на Новата Епоха" е - Алис Ан Бейли (1880-1949). Заедно с нейният съпруг Фостър Бейли , те са проповядвали ученията на Теософизма. Тя също като Е.П.Блаватска е получавала телепатични съобщения от един от т.н. - Възнесли се Учители - Джаул Кул или Тибетът. 


image
Левит 19:31 
"Да не се обръщате към запитвачите на зли духове, нито към врачовете ; не ги издирвайте за да се осквернявате чрез тях. Аз съм Господ , вашият Бог." 


   Алис А. Бейли е една от жените написали най-много книги през своя живот . В началото нейните книги са били публикувани от издателство наречено "Издателството на Луцифер" (Lucifer"s publishing company) , но тъй като това предизвиквало много въпроси , го заменили с "Доверие на Луцис" (Lucis trust). 

image
   След инициирането си в теософското общество , Алис започва да отдава голяма почит на Възнеслия се Учител - Кътууми , като дори държи негов портрет закачен на стената. Кутууми е този, който е давал телепатичните съобщения на Блаватска , за него теософите  твърдят , че има няколко инкарнации/прераждания , от които едното е Питагор ( който е повлиял много на Платон) , а друго Свети Франциск.  Именно затова не е учудващ факта , че Свети Франциск е издигнат за патронен светия на ООН , а и факта , че той е бил един от основните вдъхновители на йезоита Игнацио Лайола , както и че Сан Франциско е мястото ,  където се провежда първата среща на ООН.

"Забравяйки за нещата лежащи зад мен , аз ще се боря за постигане на моите най-големи духовни възможности.Аз се посвещавам в служба на Идващият и ще направя всичко по силите си , за да подготвя сърцата и умовете на хората за това събитие.Аз нямам друга цел в живота." ( Цитат от : А.А.Бейли , "Да бъдеш ученика на Новата Епоха том 11 (Decipleship in the New Age vol. 11 , Pg. 266) )
   Оставям сами да прецените дали този "Идващ"(Coming One) е Исус Христос или другия. Дано не бъдете заблудени , тъй като от редовете на Новата Епоха също наричат това същество Христос , но определено това не е Исус Христос от Библията и това е категорично и ясно изявено от множеството техни материали и книги. 
   Плашещо е и влиянието на Бейли в ООН. Нейните учения и книги са основата на духовните възгледи на ООН. Тя заедно със своя съпруг - Фостър Бейли (Масон 32 степен) създават официалната , неправителствена организация в рамките на ООН - Добра Воля - (Gооdwill) , чиито цели са научат масите на освновите на Новата Епоха ,да ги подготвят за световно обединение и за идващият  Космически Христос. Докато от друга страна Божието Слово - Библията учи да очакваме историческият Исус Христос и да се отделим от света . (Виж
 Откровение 18:4).



ОСНОВНА ЦЕЛ НА НОВАТА ЕПОХА 


Йоан 1:4-5 
"В Него бе животът и животът бе светлина на човеците и светлината свети в тъмнината ; а  тъмнината не я обхвана."

Йоан 8:12
"Тогава Исус отново им говори: Аз съм светлината на света; който Ме следва, няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота." 


   Когато човек е истински озарен със светлината на Исус Христос е невъзможно да бъде заблуден или поробен. Сатана осъзнава това и неговата главна цел е да заблуди човека преди той достигне до тази светлина.  
   Ученията на Новата Епоха , говорят за светлина , мир , любов . Те учат на хуманни принципи на доброта и разбирателство. Техния създател е готов на компромис за всичките тези добри неща , стига да се постигне крайната си цел - изкарване от съзнанието на масите мисълта за Светото Триединство , вкарване на заблудата , че Исус Христос не е Бог , омаловажаване на Неговата жертва и създаване на недоверие в Божието Слово - Библията . Така се постига напълното откъсване на човека от светлината.



image

    Тези цели се постигат , чрез множество способи за втълпяване на ученията на Новата Епоха като например филмът -  Зайтгайтс (zeitgeist) . Още в първата част на филма , автора директно атакува Божествената същност на Христос , сравнявайки Го с други хора считани за богове .Филм , който пропагандира много лъжи и изкривява историческите факти , базирайки се , почти изцяло  на източници участващи в движението Новата Епоха и Теософи. За вярващите в Новата Епоха , Исус Христос е историческа личност , но Той не е нещо повече от останалите исторически учители идвали на земята , в този документален филм автора се опитва , чрез множество неправилна и изкривена информация да докаже това твърдение. Той се опитва да заблуди масите като изкара прилики , който до една са били разобличени и доказани за неточни.  (За повече информация и фактология гледайте поредицата с български превод : Zeitgeist: Духът на времето разобличен )
   
     Друга влиятелна фигура от движението Новата Епоха е - Ани Безант (1847 – 1933) - социалист и марксист. 

image

    През 1890г. за пръв път Бесант се среща с основателката на Теософското общество - Хелена Петровна Блаватска и за много кратко време прочита всички нейни трудове. По късно тя бива инициирана в тайните общества на свободните масони. През 1902г. Бесант създава ордена - (intrernanal order of Co-freemasonary). 


image (Безант в пълната си масонска униформа)

     След това тя започва да организира масонски ложи по целия свят. В тях основа е Теософизма.  През 1908г. Безант става президент на теософското общество.Важно е да се знае , че ученията на теософизма , марксизма и масонството са обвързани едно с друго и изпълняват една обща цел.



ВРЪЗКИ МЕЖДУ НОВАТА ЕПОХА , НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД И ПОКЛОНЕНИЕТО  НА ЛУЦИФЕР  


   Видяхме кой стои зад теософоското движение и новата епоха . Важно е да се разбере и ролята на масонството , за да се схване цялата картина.(Има множество материали доказващи връзката на масоните с Луцифер, двете части на филма Илюминанти посочен по-долу ,са част от тях .Със сигурност не са най-точнато и изчерпателно изследване , но са единственото таково , което намерих с български превод. ).Всъщност Е.П.Блаватска получава почетни титли в масонската ложа на Шотландски Ритуал и бива инициирана в масон 33та степен. Ето и копие на нейния сертификат на инициация: 

image

       Свободните масони точно както и  Теософското общество имат една и съща крайна цел - единно световно правителство и единна световна религия и тяхната роля е осъществяването на политическата част от плана. Основната им догма , е че човечеството има нужда да се обедини , за предстоящата нова епоха - епохата на водолея и да бъде въведен Новия Световен Ред. Техните духовни учения са базирани на теософизма и Новата Епоха (което е едно и също на практика) , а в по висшите кръгове изповядват чистия луциферизъм. (Виж свидетелството на Роджер Монтро - "Пътешествие в свръхестественото" - посочено по-долу.)
      Предният  върховен водач на масонският орден на Братството на Розенкройцерския Кръст ( FRC ) - Рубен Слайнборн , пише в своята книга "Древни мистерии - Ориенталско масонство" :
 
 
"Мистичното масонство , е не само ключът към всички религии проповядвани на всички хора през всички епохи , от самото начало на съзнателния живот , до ден днешен , но то държи ключовете за тези религии , и е хранилището за религията като цяло , сама по себе си..То има за своя цел обединението на човечеството в Универсално Братство."
  image
   Розенкройцерът и масон Едуард Уейт признава , че тайните общества , в които е членувал са контролирали  политическите , научните и религиозните сфери на обществото. Той вярва , че тези общества винаги са съществували през всичките епохи и са свързани с модерните такива общества. В своята творба -"Истинската история на Резенкройцерите" той заявява : 

   "Под повърхността на широките вълни на човешката история лежи  тихото мъртво течение на тайните общества , който често от дълбините са определяли , промените случващи се на повърхнстта . Тези общества са съществували във всички епохи и измежду всички нации и традицията често е преписвала на тях важно знание , за религиозния , научния и политически ред." 

   От официалното масонско списание на Шотландския Ритуал - (Scotish Rite)  наречено "Новата Епоха" признават , че основната цел е към "..нов световен ред , нова световна религия и нова епоха.


 image ( Това е фотография на списанието направена в мосонска ложа .То по-късно бива преименувано на "Шотлански Ритуал" (Scotish Rite) , за да не бъдат толкова явни връзките между Новата Епоха и масонските общества . )

     
До тук видяхме връзките между Новата Епоха ,( което с две думи е стария Теософизъм с модерни щрихи) и тайните общества на масоните от Илюминанти , видяхме , че те имат една и съща цел и дневен ред - Нов Световен Ред и Религия . идяхме , че за постигането на тази цел задължителна стъпка и основна задача е преди всичко да дескредитират истинското Библейско Християнство и да отдалечат възможно най-много масите от светлината на Исус Христос.

Йоан 11:0-10 "Исус отговори: Нали има дванадесет часа в деня? Ако някой ходи през деня, не се препъва, защото вижда светлината на този свят, а който ходи през ноща, препъва се, защото светлината не е в него."
     По пътя на логиката би следвало да се досетите кой стои зад тези организации , но тъй като обещах , че ще оставя фактите да говорят сами за себе си , ето какво казва основния отговорник за създаването на Новата Епоха и образуването на философиите и на двете : 

 
  "То си е нормално  - дори от гледната точка на предсмъртно писмо - да се погледне на Сатана , Змията от Битие , като на истинския създател и благотворител , Бащата на Духовното човечество."  Е.П.Блаватска
     В това изследване , моето желание бе да запазя фокуса си върху Новата Епоха и "Очаквания" от тях месия. Мога да ви уверя , че този същия е и липсващият триъгълен камък с окото , който стои на пирамидата на еднодоларовата банкнота.  Илюминанти и тяхната пирамида се оправлява, от същото това същество и в елитните, висши кръгове почитат го почитат , и доказателствата за това са много , но няма да ги излагам в това изследване.
   Сега призовавам всеки един вярващ да преклони глава и да извика към Господа в застъпническа молитва за обикновените хора от Новата Епоха. Ако някой от вас има такива познати , приятели , близки - покажете им фактите и кой стои зад всичко това , но най-вече молете се за тях , защото само
 Бог има силата да вмекчи сърцата им. Бог да ви благослови !  









Тагове:   Бог,   молитва,   мир,   щастие,   вяра,   откровение,   Освобождението,   беззаконие,   философия,   астрология,   оон,   благодарност,   утопия,   сатанизъм,   окултизъм,   благодат,   даване,   хипноза,   масонство,   тайни общества,   Стар завет,   Нов завет,   марксизъм,   нов световен ред,   смисъл на живота,   нов живот,   мелхиседек,   Божието слово,   живот,   йога,   учения,   радост,   рай,   грях,   new age,   истина,   кабала,   култове,   истината,   римляни,   Библията,   доброта,   Исус Христос,   кръста,   Рая,   пророчества,   таро,   спиритизъм,   гадаене,   будизъм,   промяната,   признаци,   греха,   врачуване,   Правда,   гностицизъм,   дар от бога,   божията любов,   езотеризъм,   новата епоха,   светия дух,   илюминанти,   ново създание,   благовестието,   божието царство,   божия народ,   борбата с греха,   слуги на правдата,   да почустваш бога,   Благата вест,   Стихове от Библията,   Свободата от Греха,   Бог спасява,   Цар на церете,   Господ на господарите,   бизост с Бога,   апосотол павел,   божии служители,   Плодовете на Духа,   Божия Син,   последно време,   възнесли се учители,   медицатия,   Първосвещенникът,   христовата жертва,   Църкавата,   резенкройцери,   рицари тамплиери,   утипия,   екуменизъм,   индоизъм,   хелена петровна блаватски,   Алис А Бейли,   древни религии,   убединение,   братсво,   Scotish rite,   illuminanti,


Гласувай:
5



1. krysy - Вече сте изразили мнение...
30.03.2013 21:03

И заемате позиция - с подбора на материалите, дори и със заглавието...

НОВАТА ЕПОХА - ЕРАТА НА ЗЛОТО
"Предстои ни едно изследване на така наречените учения на Новата Епоха или Епохата на Водолея. Ще се опитам да се придържам само към фактите и цитатите без да излагам личното си мнение."

Би било коректно да изразите и други гледни точки по темата.
цитирай
2. ezdra - ..Отговор на : krysy
30.03.2013 22:25
Интернет е препълнен с другите гледни точки , но никъде не се видя и на едно място , истината , че зад кулисите създателите на тези вярвания се покланят на Луцифер и не се намери отговор на въпроса , защо всички други религии са съвместими с Новата Епоха , но не и Християнството. Откъде тази вражда? Защо Христос е представен като просто един учител и извънземен от съзвездието плеяди? Прав сте , ще сменя заглавието. Но аз лично съм изследвал и другите гледни точки , дори съм бил заблуден от тези учения и имам мои лични мотиви да ги нерека "зло". Всяко лъжа е зло , а особенно много , когато целта на тази лъжа е да те държи в мрака , за да не прогледнеш . Да се луташ в слепота и така да изгубиш Божия дар на вечния живот. Лъжа която те прави да живееш в заблуда , говорейки ти за любов , мир и щастие , като единствената й цел е да те отдели от първоизточника на любовта , мира и истинското щастие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ezdra
Категория: Новини
Прочетен: 235268
Постинги: 25
Коментари: 67
Гласове: 107
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930