Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2013 03:11 - Второто идване на Исус Христос. Грабването. Разкрития от Библията
Автор: ezdra Категория: Новини   
Прочетен: 9813 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.02.2013 08:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image



Имам идеята тези дни да разгледаме три много важни за всеки християнин теми разкрити , само и единствено от страниците на Божието Словото - Библията.
Заглавието на първата е : 


Второто идване на Исус Христос и Грабването на Христовата Църква.
  В този пост ще видим какво казва Библията по въпросите :
  • Ще се върне ли Исус Христос ?
  • Ще се опита ли сатана да фалшифицира второто Пришествие ?
  • Как да познаем истинското идване ?
  • Къде се намира Христовото Пришествие в последователността на събитията от последното време ?
  • Тайното грабване  и ще има ли човечеството втори шанс да се покае ?
( Първо преди да започна искам да се извиня за дължината на поста , но много важни неща имат да се кажат по тази тема , които не могат да бъдат пропуснати , моля останете до края , ще се постарая да бъда максимално кратък  .
Важно е  и да отбележа , че в този пост и предстоящите два ,  ще се разглеждат важни Библейски теми , по който християнството не в съгласие и единодушие . Нямам намерение да натрапвам едно или друго вярване , а само да изложа , гледните точки , историята на събитията и Библейските текстовоте. Аз съм човек и греша и не искам един ден да застана пред Бог и бъда обвинен в лъжеучителстване , затова ви   насърчавам сами да си прецените изложените възгледи и отсъдите, за себе си. Нека Бог ни води и напъства чрез помазанието на Светия Дух , когато излседваме тези теми и ни изявява Истината и само Истината Си. Амин! ) 


Второто Пришествие


Матей 26:64
"Исус му каза: Ти рече. Но казвам ви, от сега нататък ще видите Човешкия Син седящ отдясно на силата и идещ на небесните облаци."


Исус Христос  обеща , че ще се върне за Неговата Невяста - Църквата. Но ни предупреждава :

Матей 24:44
"Затова , бдете и вие  готови; защото в час , който не мислите Човешкия Син ще дойде"


Призива е да  "бдим.. готови" , защото преди Неговото идване предстоят да се случат други събития. По-доло ще разгледаме част от тях. 

Матей 24:24
"... ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните."



Дали това не се случва вече? 

http://www.youtube.com/watch?v=_jFVREhpGs0 ( Кратко документално филмче ракриващо ни само малка част лъжехристите представящи се за Исус в днешни дни. )


Ултималната лъжа. Фалшивото пришествие



image
(Снимката е една от картите за игра "Илуминанти" обяснени по-доло)
   Думата използвана е стиха е в множествено число "лъжехристи", но от Библията знаем , че ще има един по-специялен лъжехрист , който ще се появи в последните времена . Той ще бъде обладан от самия сатана и ще заблуди мнозина. Ще се помъчи да копира максимално точно истинското Пришествие (до колкото му е позволено) , и ако не сме наясно с Божието Слово  и очите ни не са фиксирани постояно върху Исус лесно може да попаднем в неговата клопка.


В предпоследната книга от Стария Завет - Захария е посочено едно много интересно пророчество. В единадесетата глава от четвърти стих нататък в библейските преводи ,които са със заглавия на пасажите, намираме  следното заглавие - "Двамата пастири" .Аз намирам това заглавие за изключително точно. Защо? Знаем , че Исус е единствения Пастир и достатъчния Пастир на Божия народ , но кой тогава е другия? Може би този който ще се представи за Него.


Стихове от това пророчество отнасящи се за Исус Христос:

Захария 11:12-13
"Тогава рекох: Ако ви се види добро, дайте ми заплатата ми, но ако не, недейте. И тъй, те ми претеглиха за заплата тридесет сребърника. И Господ ми рече: Хвърли ги на грънчаря, - хубавата цена с която бях оценен от тях! И взех тридесетте сребърника и ги хвърлих в Господния дом на грънчаря."


Стихове за Лъжехриста:


Захария 11:16-17
"Защото, ето, Аз ще въздигна пастир на земята, Който няма да се сеща за изгубените, Нито да търси разпръснатите, Който няма да цели ранената, Нито да пасе здравата Но ще яде месото на тлъстата, И ще разсича копитата им. Горко на безполезния пастир, Който оставя стадото! Меч ще удари върху мишцата му И върху дясното му око, Мишцата му съвсем ще изсъхне, И дясното му око съвсем ще се помрачи."


Исус дойде за изгубените , дойде да прибере разпръснатите и  да излекува болните, но този "пастир" е точното противоположие на Исус Христос. Ето и някой негови белези:
Интересно ( съвпадение или  не незнам),  е че тайните организации , които оправляват света и се кланят на змея , чакат своя месия , който да бъде поставен , най-отгоре на пирамидата , която са изградили - липсващият "камък".(Сатана копнее да бъде на мястото на Христос и затова копира всичко Негово). Интересно е че този техен месия , често е изобразяван от тях , с едно око и то лявото.
"И дясното му око съвсем ще се помрачи".


        image

http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Illuminati/symbols_of_the_illuminati.htm - Интересен сайт разобличаващ организацията Илуминанти и техният лидер - сатана)


Има няколко теории за това как може това фалшиво пришествие да се случи, но всеки искрен вярващ не трябва да се плаши защото с помоща не Светия Дух и Божието Слово , той ще може да различи истината от лъжата.. Ето и някой от тези теории :

   1)  Сатана ще се използва вестници , списания , сателитните телевизии  и интернет , за да излезе в публичното пространство като се предтавя за Христос. Сигурно ще цитира Писанието използвайки стихове като : " И всяко око ще го види" , казвайки че в момента това се изпълнява понеже , тази програма се излъчва по целия свят.

   2)  Друга популярна теория е , че чрез холограмен образ фалшивия месия да се появи в облаците , за да го видят всички , след това ще застане на чело на основните политически и религиозни организации  (знаем че всички религий чакат своя месия ).Тогава като поеме властта  ще поведе света против единствената останала пречка "религиозните фанатици - християни " , които не искат да го приемат.

   3) Друга не толкова популярна теория , но също интересна ( и според мен актуална ) е ,че ще се престори за извънземен идващ да спаси света от предстоящата разруха. Като бивш участник (преди да бъда спасен) в спиритуализма и ученията на Новата Епоха  свидетлествам , че 90% от ученията там , подготвят хората за един такъв евентуален сценарий. Представяйки Исус за извънземно от системата Плеяди , е доста популярно учение в тези среди , както вярата в извънземни цивилизации и така да се нарече тяхното  "грабване" наречено "Въздигането".А отдавна се говори за съществуването на разработени от САЩ технологии наподобяващи "летящи чинии"  ,което е и една от причините за нашумелият НЛО феномен. Виждал съм снимки от такива неща и съм чел но доколко е достоверно не се знае , все пак ако съществуват може добре да послужат за една подобна измама. Ето и на какво попаднах наскоро:


       image

Това е играта на карти наречена "Игра на Илуминанти" излязла през 95та. Въпреки , че източника и създателя е сигурен поданик на сатана и не може да се има 100% доверие на нищо от такива хора ,информацията предоставена на тези карти не е за подценяване , тъй като досега са "пророкували" много от плановете на сатана - (бедствието с 2те кули , пентагона , изчезването на правата на американските граждани и много много други). Вярвам , че това е един от начините да се предупреждават за плановете помежду си , наред с тайните послания по филмите и т.н.
( http://www.youtube.com/watch?v=S8cVNxx4FT4 - Клип на някой от збъдналите се "предсказания"/планове)
Интересното на тази конкретна карта , е още в самото  заглавие "Църквата на средна Америка" какво се намира в средата на  континента Северна Америка ?Държавата САЩ . Ако някоя държава може да се нарече представител на протесанството то това би било САЩ. А предимно Протестанизма потдържа вярването в Грабването . Сами виждате рисункката на картата - църква и летящи чинии отгоре с някакви лъчи излизащи от тях.  А отдоло пише в превод : "Те никога не схванаха , дори когато летящите чинии започнаха да кражат над главите им".


4) , 5) , 6)  и др.

Не смятам да се обзалагам кой сценарий е по-вероятно да се случи , може и да е нещо ,  за което дори не поозираме .Но едно е сигурно - за истинския вярващ , който добре познава Божието Слово , каквото и да стане, ще може да разграничи лъжата от истината , защото дори и сатана да успее да копира няколко стиха , няма да може да копира всичко. Предупрежденията които Бог ни оставя винаги ще важат , каквото и да прави лукавия:


Матей 24:23, 26
"Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос, или: Тука, не вярвайте... Прочее, ако ви кажат: Ето, Той е в пустинята; не излизайте; или: Ето Той е във вътрешните стаи; не вярвайте."



Говори ли Библията за тайно грабване


        image


Поради това желание на сатана да ни заблуди и поради умението му да миксира истината с лъжата ,  е важно да знаем от Библията , не просто , че ще има Грабване , а и неговите белези и положението му измежду събитията на последното време . 
Измежду вярващите днес се потдържат две основни теории за Грабването и множество техни производни. Едната е по-нова , а другата е традиционна .


Малко история :

Всъщност и двете възникват по едно и също време но съвременната е приета от мнозинството през последните 80 години. По време на възникването на Простестанизма и Реформацията , католическата църква решава да се опълчи и създала Контрареформацията.Това ставало , чрез така наречените Йезоити (на модерен език - нещо като "тайни агенти"). Всеки път когато Реформаторите излизали с ново учение вдъхновено от  Библията , Контрареформаторите- Йезоитите създавали противоречащо твърдение умело умесено с части истина.
Така когато Библейските умове като Мартин Лутер , Жан Калвин , Ян Хус , Джон Уиклиф и др. възприели идеята , че второто пришествие на Исус ще бъде явно , видимо и ще бъде след предиода на язвите наречен - Голямата скръб (естествено без Божия народ да бъде повлиян от чумите) основаващи се стихове като :


Матей 24:29-30
" А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава."


Йезоитския свещенник Франциско Ривера , "контрирал" това твърдение , като въвел твърдението , за "Тайното грабване" - гласящо че Исус ще дойде и тайно ще прибере своите вярващи , след което  няма да остане нито един вярващ , по лицето на земята (кеото не се е случвало до сега) а невярващите ще преживеят Голямата Скръб в продължение на 7 години и тогава Исус ще дойде отново да съди. В последствие тази теория малко ,  по малко била популяризирана и много от днешните протестанти са се отвърнали от традиционните възгледи и са приели това учение.То е обляга на стиха :

1 Солунци 5:2
"защото вие добре знаете, че Господният ден ще дойде като крадец нощем."



Но означава ли този стих , че Грабването и второто Пришествие  ще е тайно или че ще бъде изненада , ще видим от следващите стихове.

(Отново казвам , че нямам намерение да натрапвам на никой моите убеждения , нека всеки сам прецени за себе си. Аз лично вярвам в традиционния възглед , приет от основателите на Протестанизма , но признавам , че мога да греша . Истината е , че излседвайки тази тема не намерих нито едно място в Библията говорещо за "тайно грабване" , нито за седем години на скръб , ако вие знаете такива стихове  моля посочете ги в коментарите.)


Нека видим какво казва Библията по въпросите: 

      image

  • Как точно ще се върне Христос?
Деяния на апостолите 1: 9-11
" И като изрече това, и те Го гледаха, Той се възнесе, и облак Го прие от погледа им. И като се взираха към небето, когато възлизаше, ето, двама човека в бели дрехи застанаха при тях,които и рекоха: Галилеяни, защо стоите та гледате към небето? Тоя Исус, Който се възнесе от вас на небето, така ще дойде както Го видяхте да отива на небето."


Ангела им казва , че както Исус се е възнесъл така и ще се върне.: В облаците , видим , в компанията на ангели. И също казва "Този Исус" , този Исус който беше в преобразеното тяло , но все пак в тяло , който можеше да яде и пие и можеше да бъде пипнат.
  • Тайно ли ще бъде идването ?
Откровение 1:7
" Ето, иде с облаците; и ще Го види всяко око, ..."


1 Солунци 4:16
" Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред;"


Глас на архангел , Божия тръба , отворени гробове , липсващи трупове . Как това може ще остане тайно?

  • Какво точно ще се случи със земята и хората при Неговоте пришествие ?

        image


Йоан 14:3
"И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие."


Където е Той там ще са и вярващите , а ето какво ще се случи с невярващите и земята : 

Еремия 4: 23 -26

"Погледнах на земята, и, ето, тя беше пуста и празна, - На небето, и нямаше светлината му. Погледнах на планините, и, ето, трепереха, И всичките хълмове се тресяха.Погледнах, и, ето, нямаше човек, И всичките небесни птици бяха избягали, Погледнах, и, ето, плодородната страна бе пуста, И всичките й градове бяха съсипани От присъствието на Господа И от Неговия пламенен гняв."


Знам че тук думата "присъствието" , от гръцкия превод е - "идването". (несигурна информация, но може да се провери в конкорданса )

2 Солунци 2:1 , 8
"А колкото за пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при Него.... 
и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си,"


Окровение 6:15 - 17

"И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините; и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето; Защото е дошъл великият ден на Неговия гняв; и кой може да устои?"

  • Има ли толкова голямо значение кога ще се случи , не е ли важното , че ще се случи? 
Според мен има. Възгледа  , че ще има 7 допълнителни години след Грабването , оставя възможност за втори шанс за покаяние . Това може да създаде у вярващите фалшифо спокойствие , а Господ казва , "бдете" и бъдете "готови".
  • Би ли допуснал Бог , Неговата Невяста - Църквата да премине през Голямата Скръб? 
Тук е важно да се отбележи , че язвите няма да падат върху Божия народ: 

Пслалм 91:10
"Затова няма да те сполети никакво зло, Нито ще се приближи язва до шатъра ти."




         image


   Случвало се е и преди с Изхода на Израл от Египед и аз вярвам , че това е точния преобраз на това , което ще се случи с нас като Божии народ на последното време. Защо?

1) Духовния Египед е преобраз на света и светските неща , както Вавилон е преобраз на фалшивите учения , окултизма и т.н. 

2) Какво се случи тогава?
Изохда на Божия народ , от Египед(света) и обещанието да достигне до обещаната земя.
Какво предсоти на нас - Изход от света и обещанието , че ще утидем в Божието Царство.

3) Израелтяните бяха пришълци , в чужда земя , както и ние сме пришълци в света.

4) Мойсей ги изведе , чрез Божията Сила. Исус ще ни изведе , чрез Неговата сила.

5) Имаше 10 язви , 3 от които бяха и за двата народа и бяха предупредителни и не толкова тежки.  А,  останалите  7 язви не повредиха уповаващите се на Бога.На нас ни предстоят 7 язви.

6) Бе нужно да се заколи агнето на Пасхата преди това и да се пролее кръвта. Нашата Пасха бе заклана преди 2000 г. и Кръвта бе пролята за нашия Изход.



Бог не отървава своите служители/посланници от трудностите , а ги прекарва през трудностите без труностите да им навредят. Даниел бе прекаран невредим през ямата с лъвовете , а не бе отърван от нея. Верните му братя бяха прекарани невредими през нагорещената пещ , а не бяха спасени от нея. Йоан бе прекаран невредим през врелия котел с кратран , а не бе спасен от него. (Небиблейски разказ за късните години на Апостол Йоан преди да бъде заточен на остров Патмос.)



 

















 










Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ezdra
Категория: Новини
Прочетен: 234255
Постинги: 25
Коментари: 67
Гласове: 107
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031