Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2013 05:37 - Поканата
Автор: ezdra Категория: Новини   
Прочетен: 1482 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.01.2013 05:57


Често живота ни поставя пред избори. В суматохата вземаме някакво решение и бързо  продължаваме нататък , но понякога след време се връщаме и се питаме
- "Ох , какво ли би било сега ако тогава не бях избрал това? "
Отговора не знаем , защото не можем да върнем времето назад , но можем да си използваме въображението и често съжеляваме за някой от направените избори . Казваме си - "е минала работа" и продължаваме нататък .

Често живота ни поднася покани , за нещо по-добро , за нещо различно , но в забързаното си натоварено ежедневие понякога ги подминаваме ,  без дори да прочетем какво пише на тях : 
Вървя си по улицата и срещам момиче с купчина флаери в ръка , казвам си : 
" Ох поредната зарибявка за някоя глупост" , 80% от случеите вземам от любезност , а после дори без да погледна я захвърлям в най-близкото кошче. Останалите пъти съм в такова лошо настроение или толкова забързан , че просто кимам отрицателно и подминавам.Захвърлям го с неухота ,а  дори не се замислям, ами  какво ако там на този лист хартия бе моят шанс.Шанс  за нещо по-добро. Покана да дирижирам симфонията на моя еуфоричен ,беззвучен живот..


Хората сме странни "птици"  мислим си , че сме свободни , а живеем в робство,  мислим се за  мъдри , а отминаваме с лека ръка истински важните неща в живота , а след това съжеляваме.

Докъто растем , влагаме твърде много усилия в нашето образование и развитие , за да си осигорим добро бъдеще. Гледаме да имаме добро начално образование , за да влезем в добра гимназия , където да се подготвим за университета. Порастваме , спираме да учим и  започваме работа.Прилежно си плащаме осигуровките , за да може, като  дойде времето  , когато повече не можем да работим  , да имаме добри пенсии и да спим спокойно. Ако сме по-предвидливи дори си скатаваме по-някой лев от излишака за старини.
"Суета , всичко е суета".
Застраховаме колите си , домовете си , бизнеса си - промисляме за тези житейски неща отнасящи се до близкото ни бъдеще , но колко често мислим за вечността?  Колко често се подготвяме за нея ?
 
Днес скъпи приятелю , Бог ти поднася покана , на която пише:

ПОКАНА 

"Скъпо дете , Аз те ОБИЧАМ ! Аз проправих пътя , за да те усвободя от робството , в което живееш. Аз искам да наредя твоя живот и бъда твой баща и приятел. Да, премахнал съм всяка пречка и препядствие, от теб се иска просто да избереш този път и тръгнеш."

Да! Исус те ОБИЧА ! Нека повторя, Исус те ОБИЧА ! Исус те ОБИЧА! 
Да! Точно теб! Той е  сега до теб , дори и да не го виждаш и чуваш , Той е там и те чака търпеливо да Му обърнеш внимание.



( Евреи 3:15 ) "Ако днес чуете Божия глас, не закоравявайте сърцата си както в миналото, когато се разбунтувахте срещу Бога."

Защото:

(2 Коринтяни 6:2)  "..ето, сега е благоприятно време, ето, сега е спасителен ден."



Да , лично на мен , Бог ми е доказал  , че Той е жив и днес  и че само , чрез Него мога да направя най-разумната инвестиция за моето бъдеще , не само тук на земята , но и за вечността. И да ви разкавам чудесата , които Той е направил за мен , няма да има много полза , защото те са си мои лични преживявания с Него. Аз лично предпочитам да ви доведа до Него , за да се запознаете , защото вярвам , че е приготвил и за вас множество прекрасни , чудни , великолепни случки и моменти.

Приятелю не забравяй , Той е там до теб сега  и до края винаги ще бъде там! Ако си готов/а сега говори Му , Той ще чуе и ще ти отговори.


ПС:

ДЪЛБОКО ПРЕПОРЪЧВАМ ОСТАВЕНОТО ОТДОЛО КЛИПЧЕ  , ЗА ВЯРВАЩИ И НЕВЯРВАЩИ !!!















Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ezdra
Категория: Новини
Прочетен: 235641
Постинги: 25
Коментари: 67
Гласове: 107
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930