Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2013 03:41 - Експеримент - Въпрос за невярващи , вземете участие сега и засрамете мнозина вярващи !
Автор: ezdra Категория: Новини   
Прочетен: 4897 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 25.04.2013 04:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Нещо не мога да заспа тази вечер и ме изби на налудничево силно желание да направя един експеримент , който може да се осъществи само с невярващи и се нарича : "Отговори правилно на въпроса и зарами мнозина вяращи с Библейските си знания и нюх".
   Защо реших да проведа този експеримент ? Понеже ние в света на вярщите имаме проблеми и разногласия , по едни въпроси , които понякога си мисля , че са толкова елементарни , та дори невярващ човек с минимални Библейски познания и никаква вяра би взел правилното логическо решение, а християни изучаващи своите Библии , запаметили над 100 пасажа на изуст , не могат да го проумеят .Защо вие да решите да участвате , ще спечелите ли нещо ? Хмм всъщност не , поне няма да е нещо материялно , но имате възможност да помогнете на нас вярващите и да докажете , че и невяращите са добри хора , а и уникалната възможност да засрамите повече от 9/10 от вярващите по света , които чесно да ви кажа са сигурни в едно - че разбират от Библията повече от вас. 

Искрено благодаря за отговорите ви предварително , а и искрено се надявам  да има такива . Благодаря ви отново , дано и вие да се забавлявате по време на експеримента . :) 
    Моля приемете го чисто и просто  като литературен анализ на бестселъра на всички времена- Библията. За да мога да задам правилно въпроса си ще се нуждая от един кратък увод и теза. 


Увод:   Нямам за цел да ви "конвентирам" както се изрази един блог автор, който четох  скоро ,а наистина имам  нужда от вашето обективно мнение и логическа мисъл. За целта представете си цялата тази история , не като религия , а като литературно произведение , без предубеждения и пристрастия  .

Теза : Както в книгите , често вярваме , че няма начин нещата описани да са истина, но въпреки това позволяваме на съзнанието си за момент да ги приеме за такава , за да можем да си преставим картините и да "присъстваме"  във въображението си на описаните места и събития,  така и сега ще ви помоля да направите същото. Приемете чисто хипотетично , че там някъде има дявол , който някога си е бил много важен ангел , началника на ангелите така да се каже , но се възгордял и решил , че сам той може да бъде бог и създал бунт в небесните светове , но в последствие , от личен опит ,  разбрал , че срещу Бог не може да се мери . Поради милоста си Бог не го унищожил , а просто го прогонил . От тогава този ангел се нараичал вече не Луцифер , а Сатанаил - в превод противник на Бога , защото се стремял с всичко да навреди на Бог и да си го върне за накърненото си достойнство. За целта най-добрата му мишена се оказал човека , който Бог бил създал и  твърде много обичал. Сатана установил , че наранявайки човека , наранява и Бога .  Ще питате - е добре Бог не пазел ли човека ? Да пазел го , но му бил дал свободна воля , Бог поставил своите лесни и елементарни правила , който човека ако спазвал , щял да бъде защитен , но в противен случей , той самоволно излизал от Божието присъствие и съответно от Божията защита. Накратко този бивш , но все още много умен и хитър ангел успял да пробие именно в това , да подтикне човека да не спазва правилата установени от Бога и от първия успешен опит , до края на литературното произведение , който край се намира в много близкото бъдеще (кога точно , никой човек незнае ) , не престанал да се стреми да навреди на Бога ,чрез любимото му творение , като го подтиква към неподчинение.  

Въпроса ми към вас е следния , ако Библията казва , че не бива да се греши понеже последствието от греха е смърт :

А който се изкушава, се завлича и подлъгва от собствената си страст;и тогава страстта зачева и ражда грях, а грехът, като се развие напълно ражда смърт.
 Защото заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христос Исус, нашия Господ.

а греха определя със спазването на Божиите заповеди или с други думи закона  : 

Защото нито едно създание няма да се оправдае пред Него чрез дела, изисквани от закона, понеже чрез закона става само познаването на греха.

Тогава какво? Да кажем ли, че законът е грях? Да не бъде! Но, напротив, не бих познал греха, освен чрез закона, защото не бих познал, че пожеланието е грях, ако законът не беше казвал: "Не пожелавай"


    И също така добавя , че  не е задължително да не спазваш всички заповеди , за да си престъпник пред закона , а достатъчно само една да не спазваш : 

Защото който опази целия закон, а съгреши в едно нещо, бива виновен във всичко.Понеже Онзи, Който е казал: "Не прелюбодействай", казал е и: "Не убивай", така че ако не прелюбодействаш, а пък убиваш, станал си престъпник пред закона.

  За да може да отговорите на въпроса ми , трябва да си позволите да се поставите на мястото на единия от героите , в  случея на лошия -  този хитър бивш ангел - сатана и не искате да биете на очи като отмените всички заповеди или ги промените , затова решавате да "уловите рибата" само с промяна или отмяната на една от тях. Всъщност ,  дори да искахте да отмените всички, дори и с огромната власт, която притежавате в този свят , не би било възможно понеже даже и инстутиции от света на невярващите човеци приемат и се съгласяват с нуждата и моралната необходимост от  по-голямата част от тях , а колко повече вярващите , който ще се мъчите да измамите. Имайки това в предвид , в коя от тези 10 заповеди бихте вложили най-много усилия и "захранка" за да постигнете целта си ? 

1 - Да нямаш други богове, освен Мене
2 - Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята;не им се кланяй и не им служи
3 - 
Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог
4 - Помни съботния ден, за да го светиш шест дена работи и върши (в тях) всичките си работи , а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог .... защото в шест дена създаде Господ небето и земята, морето и всичко, що е в тях, а в седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети
5 -  Почитай баща си и майка си
6 -  Не убивай 
7 - Не прелюбодействувай.
8 -  Не кради.
9 -  Не лъжесвидетелствувай против ближния си.
10 - Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, (нито нивата му) нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, (нито никакъв негов добитък) - нищо, което е на ближния ти.


(Жокер : Като преминавате през заповедите и мислите за всяка  помнете , че целта  ви е да се заблудят вярващи хора , който обичат Бога , познават Неговия характер и Слово.
Пример : заповед 1ва - какво ако излъжа , че няма Бог - това би било добра лъжа , но едва ли ще заблудите вярващите с нея, или  какво ако я променя и напиша така : " Да нямаш други Богове освен Мене , Алах , Кришна ,Буда и Ра "  ", малко вероятно и с това да заблудите , вярващ човек , който знае , че Бог е Един .
 Да вземем за пример и 2рата заповед мислете така -  "мога ли нещо да излъжа , да заменя или да променя за да ги накарам да се кланят на идоли?  ", като имате в предвид , че над 20 пъти само в Новия Завет се казва изришно да не се идолопоклноства , а идолът сам по себе си е пак поклонение на друг бог.) 


  Моля отговорете с кратък СМС на номер 555 43 21 , с текст : "Отговор " и номера на заповедта , която е вашето предположение , за печелившите ще има промоционални награди. 

  Или просто оставете коментара си  ... Благодаря ви! 
  
  Правилния отговор , за щаастие , е записан в учебниците по история и папирусите , от който тези учебници са взаимствали информацията си и др. исторически извори , но ви моля , не  се ровете да го търсите там , а просто помислете и се доверете на инстинкта си , вярвам , че ще се справите чудесно и ще имате уникалната възможност да зарамите мнозина вярващи. Успех на всички участници ! 

 




Гласувай:
3



1. diadokolio - Интересно и полезно!
25.04.2013 06:13
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за замислящия пост!
Предпочитам и предлагам №5 - "Почитай баща си и майка си!"!
Най- важен, за мен, е коренът! Изсъхне ли корена, пада и растението.
Опознаеш ли родителите си, ще прозреш и бъдещето си.
Лесно е да ашладисам вишна с калем от дюля, но ще издържат ли клоните или ще се счупят от тежкия плод?
При разговори, често вмъквам завета от древните- "Работата без мисъл, е робия, молитвата, без лично усилие, е просия!"!
Тук идва и детската приказка- "Грозното патенце"!
Който и да те отглежда, винаги ще дойде момента, когато създаденото от истинските ТИ родители, ще надделее, за да полетя, нали?
Приятен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
2. vandela007 - Аз мисля,
28.04.2013 18:08
че Сатанаил най-лесно ще подмами хората, като промени заповед №4, както е и направил, като аргументът му е много "благороден" - почитание към деня на възкресението на Спасителя. Така в неделя хората си мислят, че се покланят на възкръсналия Исус, а те всъщност удовлетворяват егото на сатана. Името му е Луцифер, което означава Излъчващ светлина. И покланяйки се в деня на Слънцето, хората всъщност се покланят на излъчващия СВЕТЛИНА. Освен това заповед № 4 показва КОЙ Е СЪЗДАТЕЛЯТ И ТВОРЕЦЪТ НА СВЕТОВЕТЕ. И покланяйки се в неделя, хората всъщност омаловажават творческата сила на Създатеря и сатана ръкопляска и се радва. Защото е подронил авторитета на Бога.
цитирай
3. ezdra - ...Благодаря ви за хубавите и искрени коментари..
01.05.2013 00:51
Благословен Бог!
цитирай
4. gifted - Новите заповеди?
04.05.2013 21:58
Тази-Не съдете за да не бъдете съдени.
А как едни казват и изпращат милиони вярващи при сатана и неговото его, с това че ходят в неделя на църква?
А тази -С каквато мяра мерите с такава ще ви се отмери - Как казваш ти човече ,че хора които с чисти сърца отиват да славят Бога в който и да било ден ,както словото казва Днес е спасителен ден , а ти казваш ,че омаловажават Бога? Нима не го омаловажаваш ти след като си позволяваш така да съдиш и да мериш човеците, които Той е създал ,оправдал и избрал за спасение?
И тази - Защо гледаш съчицата в окото на брата си ,а не виждаш гредата в твоето око.
И заповед номер 4 е направена за човека ,а не човека за нея.
А за тази дълбоко ми вдъхновени добри хора какво ще кажете - Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави.Затова не се безпокойте за утре, защото утрешния ден ще се безпокои за себе си.Достатъчно е на деня злото му. А вие безпокоите ли се когато е петък и трябва да пазите деня свят и си мислите ,че това означава за вас да ходите на следващия ден на църква и както всички останали да сложите маската си на святост.
Евреи 7:12-19 Защото, ако се промени свещенството, по необходимост става промяна и на закона.
Понеже тоя, за когото се казва това, принадлежи на друго племе, от което никой не е служил на олтара.
Защото е известно, че нашият Господ произлезе от Юдовото племе, относно което племе Моисей не каза нищо за свещеници.
Това, що казваме, става още по-явно, тъй като по подобие на Мелхиседека се издига друг свещеник,
Който се установи не по закон, изразен в плътска заповед, но по силата на един безконечен живот;
защото за Него свидетелствува: "Ти си свещеник до века Според чина Мелхиседеков";
защото по тоя начин се унищожава по-предишната заповед, поради нейната слабост и безполезност,
(понеже законът не е усъвършенствувал нищо), и се въвежда една по-добра надежда, чрез която се приближаваме при Бога.
Затова и може съвършено да спасява тия, които дохождат при Бога чрез Него
цитирай
5. ezdra - За gifted..
05.05.2013 01:59

Благодаря ти за отговора. Моля те да ми простиш , ако има нещо. Който осъжда и праща някой при сатана за това , че ходи на църква в неделя , той нека си отговаря пред Всевишния , аз такива хора лично не познавам. Който се мисли , за безгрешен да хвърли първия камък , аз одавна съм пуснал моят на земята..
Слава на Бога за ревноста ти към Него , Слава на Бога и за знанията ти върху Божието Слово. Един спазва един ден ,друг спазва друг , трети не спазва , Христови сме , братя сме , по любовта помежду ни ще се познае дали това е така.
Мога да ти цитирам и аз 20 стиха , но има ли нужда ? Ти знаеш какво аз мога , да ти цитирам както и аз знам какво ти можеш да ми цитираш. Затова боли повече борбата с вярващ отколкото с невярващ , понеже вярващия и той има меч и като го извади става лошо . Аз няма да вадя меча си , понеже който меч вади...
Буквата убива , а Духа оживотворява , затова ще вместо това ще коленича ще се помоля на Светия Божии Дух , да разкрие Истината и да вмекчи сърцата ни , за да може да я приемем.
Съгласи се с мен , че понякога толкова силно държим своето , че пренебрегваме тихия и нежен глас на Светия Дух , който се мъчи да ни научи. Изброи няколко нови заповеди , чудесно , но за да живеем с всяка дума , какво ще кажеш за тази заповед - откажете се от всичко свое. Готов ли си да пуснеш своето и да признаеш пред Бога , че може и да грешиш в тълкуването на тези стихове , че може пасторите , от които си ги чул да грешат, в това ?Спомни си,че Петър в единия момент му бе разкрито от Божия Дух ,че Исус е Христос ,а в другия Исус го нарече сатана, хора сме грешни сме. Бог ми е свидетел ,че когато разбрах за съботата в продължение на месеци молитвата ми беше-"Боже не може толкова хора да ми казват, че е отпаднал закона и аз да съм правия ,покажи ми къде греша"
А ти мили братко готов ли си да го направиш?
Защото доколкото си спомням преди пасторите да ти повлият,дойде един ден и ми каза ,че не друг,а Бог ти е разкрил за съботата.Прости братле, Бог с теб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ezdra
Категория: Новини
Прочетен: 235330
Постинги: 25
Коментари: 67
Гласове: 107
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930